Brass Band Schoonhoven organiseert wederom een tweetal Brass Virtuosi Concerten

Op 5 & 6 oktober is Brass Band Schoonhoven te beluisteren tijdens een tweetal Brass Virtuosi Concerten. Op 5 oktober begint de mini-tournee in het zuiden van het land in Cultureel Centrum Nesterlé in Nistelrode en op 6 oktober is de band in het noorden te horen in De Rinkelbom in Heerenveen. Traditiegetrouw kent de reeks Brass Virtuosi Concerten vermaarde solisten uit binnen en buitenland. Dit jaar zal de band samen optreden met Lode Violet (cornet) en Rommert Groenhof (bastrombone). Brass Band Schoonhoven zal tijdens deze Brass Virtuosi Concerten onder leiding staan van de kersverse nieuwe musical director Robbert Vos.

Ondermeer Steve Sykes, David Childs, Phillip McCann en Jörgen van Rijen hebben in voorgaande edities hun medewerking verleend aan deze traditionele solistenconcerten.

Lode Violet
PHOTO-2018-08-21-14-25-48Dit jaar is de vermaarde cornettist Lode Violet uit België te gast. Violet geldt als een van de meest veelbelovende cornettisten van zijn generatie en is verbonden als principal cornet aan de succesvolle Brass Band Willebroek.  Met deze vermaarde band, maar ook individueel, won Lode meerdere solistenprijzen op internationale concoursen. In 2009 en 2010 werd Lode British Open Solo Champion in de intermediate section. Tijdens de Europese Jeugd Brass Band Kampioenschappen in 2015 won Lode de solistenprijs en werd uitgeroepen tot 4barsrest Best Instrumentalist Award tijdens de All England Masters in 2016.  Lode is een veelgevraagde gast in binnen en buitenland waaronder Engeland, Noorwegen en Zwitserland waar hij regelmatig optreed als solist. Tijdens de Brass Virtuosi Concerten in Nistelrode en Heerenveen zal Lode onder andere het lyrische Cornet Concerto van Edward Gregson ten gehore brengen.

Rommert Groenhof
PHOTO-2018-08-21-14-25-47De tweede solist die tijdens deze concerten zal soleren is bastrombonist Rommert Groenhof. Hij begon in 2007 aan zijn bastrombone lessen bij Micheal Eversden en Jilt Jansma. In juni 2014 sloot hij zijn studie af met de hoogste onderscheiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds maart 2014 basstrombonist van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Rommert speelt regelmatig als solist op verschillende internationale podia en is winnaar van de prestigieuze Donald Yaxley Bass Trombone Competition op het International Trombone Festival 2013 (Columbus Georgia), de Emory Remington Award voor trombone-ensembles met de tromboneklas van het CvA op hetzelfde festival en met het Thein Brothers Quartet winnaar van de ITA Quartet Competition op het International Trombone Festival 2014 (Rochester New York). Gedurende de aankomende concerten zal Rommert onder meer het zeer virtuoze Bastrombone Concerto van Derek Bourgeois gaan uitvoeren.

Workshops
Voorafgaande aan het concert op zaterdag 6 oktober in Heerenveen zullen er in de middag workshops voor hoog en laag koper gegeven worden door Lode Violet en Rommert Groenhof. Meer informatie over entreekaarten voor beide Brass Virtuosi Concerten en mogelijkheid tot inschrijven voor de workshops kan door op onderstaande link te klikken: euphonium.blog/brass-virtuosi-2018/

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met brassvirtuosi@brassbandschoonhoven.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s