Brass Band Schoonhoven appoints Robbert Vos as musical director of the A-Band

Brass band Schoonhoven was orientating in a solid way to find a replacement after the departure of Guy Audenaert six months ago. Guy formed, with Ivan Meijlemans, the management team since the departure of Erik Janssen in December 2014. Partly because of the busy schedule of Ivan, who next to brassband Schoonhoven also the conductor is of Royal Fanfare Kempenbloei from Achel (Belgium), Harmonieorkest St. Michaël from Thorn (Limburg) ) and the Zeeuws Orchestra, as well as being a highly appreciated and often invited international guest conductor and adjudicator, the band needs a structural completion besides Ivan.
Robbert Vos is of course a good acquaintance of the club because he has conducted the B orchestra for several years and Robbert also played a major role with the A orchestra as assistant conductor in the successful time under the baton of Erik Janssen. In addition, Robbert has been associated with the club for 11 years as a solo euphonium of the A band of the brassband from Silvertown Schoonhoven.

Robbert will be responsible in his new task for the long-term development of the band and also perform several concerts annually. In addition to this important function, Robbert will continue to play solo euphonium at all major events. Ivan will continue to lead the band at all major events that the band is participating in. With this collaboration, BBS hopes to further expand the success of the last Dutch Open and to accommodate nice years.

Persbericht

BBS stelt Robbert Vos aan als musical director/dirigent van de A band

Brassband Schoonhoven was zich op een gedegen manier aan t orienteren om het vertrek van Guy Audenaert een half jaar geleden, in te vullen. Guy vormde, met Ivan Meijlemans, het directieteam sinds het vertrek van Erik Janssen in december 2014. Mede door de drukke agenda van Ivan, die naast brassband Schoonhoven ook nog Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel (België), Harmonieorkest St. Michaël uit Thorn (Limburg) en Het Zeeuws orkest leid, én een veelgevraagd internationaal gastdirigent en jurylid is, heeft de band een structurele invulling, naast Ivan, nodig.
Robbert Vos is natuurlijk een goede bekende van de club omdat hij jarenlang het B orkest heeft gedirigeerd en ook bij het A orkest een bepalende rol heeft ingevuld als 2e dirigent in de succesvolle tijd waarin Erik Janssen de band leidde. Daarnaast is Robbert reeds 11 jaar aan de club verbonden als solo euphonium van het vlaggeschip van de Schoonhovense vereniging.
Robbert zal in zijn nieuwe taak verantwoordelijk zijn voor de langere termijn ontwikkeling van de band en ook jaarlijks diverse concerten voor zijn rekening nemen.
Naast deze belangrijke functie zal Robbert op alle grote evenementen solo euphonium blijven spelen.
Ivan zal de band blijven leiden op alle grote evenementen waar de band aan deelneemt.
BBS hoopt met deze samenwerking het succes van de laatste Dutch Open verder uit te bouwen en mooie jaren tegemoet te gaan.

One thought on “Brass Band Schoonhoven appoints Robbert Vos as musical director of the A-Band

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s